30/10 2007 - 11/11 2013

3.458 inlägg hann det bli. Några inte speciellt genomtänkta, andra låg det ett jädra jobb bakom.

1,56 inlägg/dag i snitt. Vila i frid..





onsdag, oktober 02, 2013

Rallysammanfattning

Eftersom den aktiva rallysäsongen har slutat så får man väl försöka sammanfatta den också;
-Vi började som vanligt 1 maj i Falköping. Sämsta tänkbara start, då en bakre drivaxel sa upp sig redan i starten på SS 1. Kortare tävling än så är svårt att åka. Toksist blev vi.

-Älvängen var nästa stopp. Gick väl hyfsat, kan man säga. Jag minns inget speciellt från tävlingen, mer än att vår konkurrent i klassen åkte ruskigt fort. Vi slutade på en total  22'a plats av 80 startande.

-Skene sen, och ett litet sprintrace. Tre tävlingsåk och sammanlagd sluttid avgör placeringen. Vi bröt i tredje åket, pga nåt strul med växellådan. Vi låg då sexa totalt av 56 st.

-I Herrljunga hade jag bytt både förare och bil, och åkte brett i Volvo istället. Inte gick det bättre för det. Vi placerade oss på plats 18 av 27 i klassen, eller 18 av dom 20 som kom i mål. Totalt 99'a av 154 i mål, av 193 startande.

 -En sprint i Borås var nästa stopp på 2013 års 'rallyturné'. I första åket hoppade en vacuumslang loss i starten och bilfan gick sämre än en påse skit efter det. Lagade felet på servicen och körde SS 2. Gick mycket bättre sen, men en 74'e plats av typ 74 blev det totalt ändå.

-Götenes tävling struntade vi i att åka, pga lite andra aktiviteter.
-I hemmatävlingen i Stenungsund så blev jag satt som funktionär, men le chauffeur höll fanan  högt och slutade på en total 6'e plats ändå.

-Trollhättan stod på tur. Vi bröt tyvärr på servicen efter SS 3, och då låg vi 33'a av 120 startande. Trasig växellådsbalk var orsaken.

-Bilden ovan är från racet i Håverud, minsann. Bilen höll och vi vann våran klass, men bara för att vi var ensamma i den.. ;)
..och en 16'e plats av 42 startande. Det var inte bra.

-Säsongsavslutning blev det i lördags i Vara. En riktig strultävling som drog ut på tiden pga lite olika anledningar. En andraplats av två imponerar inte, men att vi kom 17'e av 72 som startat var mer oväntat.

-Årets enda asfaltstävling skulle Vänersborg stå för i söndags, men den blev cancelled istället.

Totalt fick vi ihop 76 poäng under året. Det räckte till en 16'e plats bland B-förarna. Inte så vidare värst imponerande, men Lillan säger att 'nästa år kommer det gå mycket bättre', och då får vi tro på det.
Nu ser vi fram emot en ny hemmatävling om några veckor, och ett gräsklippartraktorrace, och sen är årets motorsportsäsong över.
Tack för att du orkat läsa allt mitt dravel. =)

2 kommentarer:

Rally-pappa sa...

Yesssss, nya tag nästa år...

Tina Högman sa...

Jag håller med Lillan!!