30/10 2007 - 11/11 2013

3.458 inlägg hann det bli. Några inte speciellt genomtänkta, andra låg det ett jädra jobb bakom.

1,56 inlägg/dag i snitt. Vila i frid..





måndag, april 29, 2013

'Svart räv'

The black fox
trilogy
Del I
Denna skakande western utspelar sig under det amerikanska inbördeskriget och låter
oss följa en grupp kvinnor och barn som blir kidnappade. Eftersom männen gett sig ut i krig
på nordstaternas sida, står deras enda hopp till en svart före detta slav. Han väljer att se bor­tom hudfärger och social status och går till deras undsättning med risk för sitt eget liv. Och han får välbehövlig hjälp av en barndomsvän - plantageägaren som en gång frigav honom.

Del II, The price of Peace
Det här är en nervkittlande western som tar vid där första filmen slutade, efter att Britt Johnson räddat en grupp kvinnor och barn som hållits fångna av en indianstam. Men problemen är långt ifrån över - en av de tillfångatagna kvinnorna har nämligen förälskat sig i en av kidnapparna. Hennes hjärtlöse man tar upp kampen om henne, något som bara kan sluta med blodsutgjutelse. Christopher Reeve spelar huvudrollen som Alan, Britts 'blodsbroder'.
Del III, Good men and bad
I denna tredje del av westerntrilogin Black Fox drabbas blodsbröderna Alan och Britt av en fruktansvärd förlust, och Britt blir utsatt för rasistiska attacker under ledning av Carl Glenn, som i en räd mot Alans hus dödar hans fru. Bedrövad och full av vrede ger sig Alan av för att hämnas, och Britt är inte sen att sluta upp vid hans sida.
Kanonbra, bara att hämta om man vill låna den. Fyra och en halv timme lång sammanlagt.
Betyg; Fyra svarta stövlar av fem möjliga.

2 kommentarer:

Pappa sa...

Ja tack, kan vara bra för mina sysslolösa timmar.

513andersson sa...

Precis. =)