30/10 2007 - 11/11 2013

3.458 inlägg hann det bli. Några inte speciellt genomtänkta, andra låg det ett jädra jobb bakom.

1,56 inlägg/dag i snitt. Vila i frid..





lördag, maj 14, 2011

Filmrecension för niohundranittiofjärde gången, eller nåt sånt

Mongol

Oscarnominerade 'Mongol' är filmen och historien om de mongoliske härskaren Djingis Khan, som gick från slav till att vinna makten över halva världen inklusive Ryssland år 1206.
Baserad på ledande vetenskapliga undersökningar utforskar 'Mongol' de dramatiska åren då härskaren föddes som den lille pojken Temugin år 1162. Filmen följer sedan Temugin från tidig barndom till slaget som gjorde honom till den store erövraren. Den ger ett mångfasetterat porträtt av den blivande härskaren och visar att han inte var ondskan personifierad utan en inspirerande, modig och visionär ledare. 'Mongol' visar oss på skapandet av en extraordinär man och på vilken grund hans storhet vilade: relationen till sin fru, Borte, hans livslånga kärlek och viktigaste rådgivare.
Inspelad på samma plats som Djingis Khan levde transporterar 'Mongol' oss tillbaka till en avlägsen och exotisk period i världshistorien, till ett oändligt nomadlandskap, extremt klimat och en alltid närvarande fara. I en blandning av krig och känslor, överlevnad och triumfer ser vi en kärlekssaga för alla åldrar.

Bild och text från discshop.se

En hyfsat bra film. Kan rekommenderas.
Betyg; Tre arméer av fem möjliga.

Inga kommentarer: