30/10 2007 - 11/11 2013

3.458 inlägg hann det bli. Några inte speciellt genomtänkta, andra låg det ett jädra jobb bakom.

1,56 inlägg/dag i snitt. Vila i frid..





måndag, mars 21, 2011

Filmförmiddag

Don Quixote

Som barn grävde Alonso ner sig i äventyrsböcker. Som åldrad man lever han kvar i sagans värld i desperat längtan efter stordåd värdiga en nobel riddare. Och en dag byter världen skepnad. En enkel bondflicka blir i hans ögon till en högboren adelsdam. En simpel byhåla tar formen av ett ståtligt palats. Fridfulla väderkvarnar förvandlas plötsligt till illvilliga jättar. Från den dagen kallar han sig Don Quixote.
Med sin vapendragare Sancho Panza ger han sig ut på den spanska landsbygden för att bekämpa monster, rädda sköna jungfrur i nöd och utmana alla tänkbara rivaler på envig. Men ingen annan ser det han kan se för dem är tillvaron smutsig och depraverad, medan den förvirrade Don Quixote ser världen i all sin skönhet och livet som ett fantastiskt äventyr. Och han missar inte ett tillfälle till stordåd.
En lite småkul och trivsam film att börja dagen med. Lite seg på sina ställen, men helt OK som tidsfördriv.
Betyg; Tre väderkvarnar av fem möjliga.
Och sen;
Territory

En idyllisk flodtur i den australiska vildmarken förvandlas till en levande mardröm då någonting plötsligt kommer upp ur djupet och sänker båten med våldsam kraft. En jättelik krokodil skymtar medan de överlevande lyckas ta sig i land på en ö mitt i floden. Men de är långt ifrån säkra - snart går solen ner och tidvattnet börjar sakta stiga. Förr eller senare måste de simma i land...
En skräckis, minsann. Seg i början, men jag satt på spänn hela tiden ändå. Man vet ju fan aldrig när krokodilfan behagar.. eeh.. dyka upp. Mycket sevärd.
Betyg; Fyra röda kepsar av fem möjliga.
Texter och bilder från discshop.se

2 kommentarer:

sjuksyster sa...

Mycke film blir de...jag kollade på Shooter när jag var sjukare än jag är nu !!! Det är en sevärd actionfilm som rekommenderas =)

513andersson sa...

Den har jag faktiskt redan sett, för länge sen. Det är en ruskigt bra film. =)