30/10 2007 - 11/11 2013

3.458 inlägg hann det bli. Några inte speciellt genomtänkta, andra låg det ett jädra jobb bakom.

1,56 inlägg/dag i snitt. Vila i frid..





söndag, december 14, 2008

Filmrecension DeLuxe

Som utlovat; här kommer tre på en gång..;


Last Legion
Rom, år 476. Det romerska kejsarrikets makt vittrar samman. Den siste kejsaren, 12-årige Romulus Augustus, hinner bara sitta en dag på tronen innan hans familj går ett brutalt slut till mötes och han själv skickas i exil på fängelseön Capri. När Romulus planerar sin flykt hittar han ett mytomspunnet svärd vid namn Excalibur. Med hjälp av sin mentor och några trogna legionärer flyr Romulus och påbörjar den farofyllda färden mot den sista romerska legionen... I Britannia, där ödet väntar och legenden om kung Arthur tar sin början.
Jag har ju redan sett 'Kung Arthur' , men det gick utmärkt att se delen innan efteråt.
Betyg; Fyra sommardäck av fem möjliga



The Inquiry
Året är 35 efter Kristus. Romarriket skakas av olyckor, våldsamma jordskalv och plötsligt mörker. På gatorna viskas det om en helig kung från öst. Kejsar Tiberius (Max von Sydow) tror att denna kung är samme man som Jesus av Nasaret - juden, som enligt sägen blev korsfäst och återuppstod från de döda. Tiberius skickar sin bästa man, den härdade skeptikern Tauro, till Jerusalem för att undersöka om rykterna stämmer och om kungen i öst kan hota Roms makt... Med sig har Tauro den germanske och starke slaven Brixos (Dolph Lundgren) - och det är tur. För i Jerusalem väntar oberäknerliga överraskningar. Innan deras resa är över, har Tauros skeptiska livssyn blivit utbytt mot en gryende kristendom, som även ger kvinnor och de lägst ställda en röst. En av de kristna kvinnorna, Tabithia (Mónica Cruz) försöker lära Tauro om kärlekens väsen.
På det hela taget var det en bra film, trots tidsepoken.
Betyg; Fyra kameler av fem möjliga.


Anaconda 3: Offspring
Jätteanakondorna är tillbaka i en ny del av den nervkittlande Anaconda-serien, den här gången med David Hasselhoff i huvudrollen som den hänsynslöse legosoldaten och ormjägaren Hammett. Vid en hemlig forskningsenhet på den europeiska landsbygden, gör en framstående vetenskapsman tester på två gigantiska ormar. Men när finansiären driver experimentet för långt, lyckas de uthungrade ormarna rymma och sätter nu kurs mot civilisationen. Och dessutom väntar en av ormarna tillökning... Nu är det upp till Hammett och hans grupp att stoppa ormarnas angrepp innan de når staden.
Ingen film för den med ormfobi eller svagt hjärta. Mycket blod, splatterfaktorn är rätt hög.
Jag trodde på riktiga ormar, men det är kraftigt animerat och med lite distans till den så är det snudd på kalkonvarning. Ormarna låter som dinosaurierna i Jurassic Park, dessutom.
Betyg; Den är trots allt spännande så betyget dras upp till en tvåa, men det är inget jag rekommenderar till nån.

All faktatext och bilder från discshop.se


Mission complete

2 kommentarer:

TROLLET sa...

Jag följer din blogg jag med, men jag kommer inte fram som min man. Det står att jag är en följare av din blogg så du vet.

513andersson sa...

Bra där. =)

Kram