30/10 2007 - 11/11 2013

3.458 inlägg hann det bli. Några inte speciellt genomtänkta, andra låg det ett jädra jobb bakom.

1,56 inlägg/dag i snitt. Vila i frid..





onsdag, augusti 04, 2010

Kalla fötter i regeringen?

Enligt en undersökning som GP gjort så kan regeringspartierna tänka sig att samarbeta över blockgränserna för att inte låta Sverigedemokraterna få nån vågmästarroll i nästa månads val.
Hur var Sossarnas paroll för fyra sen? Jo, Alla ska med!
Utom Sverigedemokraterna, men det var det ingen som sa högt.
Det kan bli ett spännande val i september.

3 kommentarer:

Svempa sa...

Mycket kalla fötter i hela riksdagen. Då slår det slint i huvudet och dom logiska kullerbyttorna hopas.

66% är en lägre siffra än väntat, jag tror att trenden går mot att fler kan tänka sig samarbeta. Logiskt, riktigt och sunt om det blir så.

Min tes är att denna vägran att samarbeta är helt och hållet toppstyrd, men att stödet egentligen är ganska ljummet.

Henke sa...

Är det ingen som reagerar på det otroliga i att det anses vara ok för politiker att omyndigförklara 5% av väljarkåren och gå med på att de aldrig bör få något att säga till om i politiken.

Om dessa 5% aldrig skall få vara med och bestämma, så torde de ju rimligen ej heller behöva vara med och betala för alla idiotbeslut. Skall riksdagen fortsätta som de gör nu skall samtliga SD-väljare få en skattereduktion med minst 50%. Är man inte önskvärd i politiken så är ens skattepengar inte heller önskvärda i politiken, så ... What?

Men åter till ämnet, varför är det ingen som går i taket över att politiker får omyndigförklara 5% av befolkningen och aktivt jobba för att hålla dem utanför medbestämmanderätten? .. Det finns väl ändå ingenting som är mer antidemokratiskt än att med rikdsdagsarbete gå in för att utestänga politiska grupper från arenan?

For fuck sake svenskar, som ni håller på så kommer Gud snart att gasa råttorna och starta om experimentet "sverige"! Dags att ringa gasverket, för så här kan vi inte ha det... Antingen är sverige en demokrati där ALLA är välkomna eller också är sverigen ingen demokrati och skall gasas i samma tågvagn vi gasar alla andra skurkstater nu för tiden.

513andersson sa...

Svempa; Så kan det säkert vara, ja.
Vad vet jag?

Henke; Så är det nog. Vad vet jag?
Jag är ju bara en hobbybloggare...

Thanks for your comments, anyhow. =)