30/10 2007 - 11/11 2013

3.458 inlägg hann det bli. Några inte speciellt genomtänkta, andra låg det ett jädra jobb bakom.

1,56 inlägg/dag i snitt. Vila i frid..





lördag, juni 12, 2010

The magnificent seven, del II, III och IV

Nä, jag har inte betat av alla filmer ikväll, jag har bara samlat recensionerna om dom i ett inlägg.
Sju kommer tillbaka
En armé på över hundra banditer har kidnappet ett helt litet samhälle och tvingat dem till slaveri. Men Chris och hans kumpaner sitter säkert i sadeln och styr tillbaka mot den lilla mexikanska byn som de räddade en gång förrut, för många år sedan.
Nja, ungefär som den förra filmen.
Betyg; Tre cowboyhattar av fem möjliga.
De sju slår till igen
När den mexikanske diktatorn Diaz' styrkor tar till fånga en ung revolutionär erbjuds en laglös man en stor belöning om han lyckas befria honom. Men först måste han samla ihop sina krigare, vilka inkluderar Vilda Västerns mest fruktade skarpskyttar och sprängämnesexperter. Tillsammans ger de sig ut på sitt livs äventyr och slåss för ett syfte som är värt mer än allt guld i världen.
Som Chris ser vi denna gång George Kennedy, vilket han klarar av bra. En helt OK film.
Betyg; Tre trampoliner av fem möjliga.
De sju rider igen
Ytterligare ett spännande västernäventyr tar form när De Sju är tillbaka i sadlarna. Denna gång har en av de sju, Chris, bosatt sig i en liten by där han också är sheriff. Den fridfulla idyllen slås i spillror när hans fru mördas och en grupp andra kvinnor tas till fånga av ett gäng banditer. I jakten på brottslingarna får han följe bestående av en nyhetsreporter och fem brottslingar som befinner sig på rymmen. Oddsen är inte direkt strålande men De Sju bevisar att med mod och skarpladdade pistoler har man alltid en chans.
Absolut den bästa av filmerna om De Sju, även om jag såg ett par uppenbara missar i filmningen. I rollen som Chris ser vi denna gång Lee Van Cleef, även känd som den onde i Den onde, den gode, den fule. Så var det med det.
Betyg; Fyra färgburkar av fem möjliga.
Bilder från discshop.se och faktatexter från filmomslaget.

Inga kommentarer: