30/10 2007 - 11/11 2013

3.458 inlägg hann det bli. Några inte speciellt genomtänkta, andra låg det ett jädra jobb bakom.

1,56 inlägg/dag i snitt. Vila i frid..





fredag, februari 05, 2010

Alternativa OS-grenar

Det kryllar ju av olika distanser inom längdskidåkningen, typ 10, 25, 30 och 50 km, och det är både klassisk och fristil som gäller också.
På vinter-OS så skulle man ju kunna skoja till det lite med "specialdistanser", så som en stafett på 4 x 50 km. Eller om man mixar laget med både damer och herrar. Då kan man ju köra 8 x 20 km. Alltså, damerna kör sina två mil, den sista damen växlar till första manliga åkaren.

Inom det alpina så har dom ju nåt som heter kombination, alltså störtlopp kombinerat med slalom, men spritt över två dagar. Varför inte sätta pinnar i början av backen och efter en minut så tar portarna slut och störtloppet tar vid ner till mål? Då sparar man ju en tävlingsdag på det också.

Slalomportar i puckelpistbacken? Varför inte? Dom kör ju ändå med slalomrörelser på väg ner, så det är ju bara att sätta upp pinnar också. Självklart så ska det vara hopp med i backen också . Allt för spänningen .

-Skridskor är aptrist att titta på. Varv efter varv efter varv efter varv. Varför inte lägga in ett skytte också, ungefär vart fjärde varv? Skridskoskytte, helt enkelt.

Vad tycker ni? Är det inte genialt? Har ni andra idéer?

2 kommentarer:

Velourpappa sa...

Mycket bra idéer har Du, men tänk på hur det blir om man blandar herrar och damer. Så mycket romanser och sextrakasserier det blir, usch och fy. Kast med liten slalomkänga är visst på gång som ny OS-gren. Dock bara för damer.

513andersson sa...

Du menar huruvida damerna har bra glid i spåret? Eller hur dom arbetar med stavarna?